Biografie The Moonlights

Wat ooit als een hobby begon, is uitgegroeid tot een dans en amusementorkest welke nu al meer dan 26 jaar professioneel aan de weg timmert en hun naamsbekendheid zowel in binnen als buitenland ( Duitsland, België en Spanje ) ruimschoots verworven heeft. Orkest The Moonlights is een formatie welke ruim 40 jaar geleden als een trio werd opgericht door Angelien Liebers. Angelien en haar Zus met hun toenmalige drummer namen in 1980 hun eerste Liedje op wat op een verzamel Lp verscheen. Toen Sascha Pouwels in 1990 bij de groep kwam waren zij al een veel gevraagd orkest. The Moonlights namen diversen Cd's op waarna zij als Orkest en als artiesten met hun optredens door Nederland en Duitsland reisden en zelfs in België en Spanje werden zij gevraagd. Inmiddels bestaan zij vanaf 2012, uit een twee mans formatie te weten Angelien en Sascha, zij werken ruim 33 jaar samen binnen dit orkest. En nog steeds reizen zij ook als artiesten naar elk optreden.  The Moonlights die in 2020,  40 Jaar bestonden, hebben samen met hun eigen Fanclub, Publiek en Fans in 2022 hun 40 jarig Jubileum mogen vieren, in hun eigen dorp Groesbeek.

Hun naamsbekendheid hebben zij verkregen door het uniek stemgeluid en hun herkenbare Moonlights sound. Met vele grote artiesten zoals o.a. Frans Bauer, Jannes, Benny Neyman, Henk Bernard, Frank van Etten, Lee Towers, Django Wagner e.v.a. mochten zij het podium delen. 

maar ook The Sunstreams ( Waarvan Zanger Wim Liebers De Vader van mede Moonlights Angelien Liebers ) hebben zij al diverse bühnes gedeeld en meerdere malen zijn zij gevraagd om tv opnames met  optredens te verrijken, ook andere media, radio e.d, hebben door de jaren heen tot heden veel voor The Moonlights betekend, mede door hen kunnen mensen in binnen en buitenland altijd blijven genieten van muziek en zang van The Moonlights. Maar zeker gaat hun trots ook naar de bekende Piraten wereld waar zij nog steeds veel gevraagd en gedraaid worden.

In 1993 werden The Moonlights ontdekt door de bekende producer Ad Kraamer, hij schreef en produceerde voor o.a: De Zangeres Zonder Naam,Corrie Konings,Guus Meeuwis en Vagant, Rex Gildo, Freddie Quinn, The Sunstreams en nog vele vele andere grote namen en zo ook voor The Moonlights!

The Moonlights brachten bij hem 4 Cd Single’s en 2 Cd Albums uit waarvan later door Dino Music (Tommy Peters) weer verzamelalbums zijn uitgebracht. Vervolgens nam Marlstone produkties uit Bunde-Maastricht het over, met hen brachten The Moonlights nog eens 3 Cd single’s, 4 Cd albums en een DVD uit. Mede door deze albums hebben zij  diverse hits op hun naam staan die wekenlang in de Nederlandse hitlijsten hebben gestaan. Inmiddels is in 2022 hun 5e Cd Album verschenen, Waarop ook weer eigen geschreven nummers staan net zoals voorheen zij hun eigen Liedjes componeerden en teksten schreven. The Moonlights officiële Cd's zijn tot nog toe allemaal Nederlandstalig.

In 1990 werd er een fanclub opgericht welke nu ruim leden telt. Jaarlijks worden er 2 fanavonden gehouden met medewerking van uiteraard The Moonlights zelf, daarnaast is er altijd een gastoptreden van een of meerdere artiesten. De jubileums werden groots aangepakt met o.a optredens van Jan Smit, Jannes, John West, Jaman maar ook Django Wagner en e.v.a.  Een korte terugblik laat ons zien dat deze avonden zéér succesvol zijn verlopen. Ze worden nog steeds Georganiseert door Fanclub The Moonlights.

Groesbeek is het dorp waar de leden van The Moonlights geboren en getogen zijn. De diamant tussen de heuvels én het dorp waar muziek in zit, niet voor niets wordt Groesbeek soms “klein Volendam” genoemd! 

The Moonlights, hét orkest dat door hun veelzijdig repertoire muziek brengt voor jong en oud, Ondanks dat zij diversen Nederlandstalige Cd´s uitbrengen is hun muziek als orkest van Volks, Smartlap naar Disco, Top40 en Pop ! The Moonlights genieten van elk optreden net zo veel als het publiek. Door hun enthousiasme en professionele inzet zijn zij een veelgevraagd orkest maar ook treden ze op als artiesten die korte optredens verzorgen. Door jaren lange ervaring weten zij de juiste sfeer te creëren o.a door het repertoire direct aan te passen aan uw gasten. Of het nu gaat om evenementen, bruiloften, feesten, partijen  dansavonden, bedrijfsfeesten, kermissen of Piraten avond/middag Karnaval, Tuinfeest etc. The Moonlights staan garant voor een geslaagde avond!

The Moonlights zijn dus ook te boeken voor een bandoptreden b.v  zij treden dan een half uur voor u op of twee keer een half uur! verschillende mogelijkheden bieden zich hiervoor aan.

De band optredens die The Moonlights verzorgen staan garant voor een goed en gezellig optreden daardoor zijn zij vaak te beluisteren op artiesten avonden en mega piraten festijns.

Orkest The Moonlights beschikt over een geluidsinstallatie die voor zowel kleine groepen of grote groepen samen te stellen is  tot een maximum van 800 personen, voor meerderen personen kan dit in overleg. Het geheel wordt afgewerkt met een lichtinstallatie.
 

Orkest the moonlights heeft een zéér uitgebreid repertoire met uiteraard hun eigen hits, het Nederlands en Duitstalig lied, Folkse en gouwe ouwe, aanvulling van Disco, Jaren 60/70/80/90 Piraten en Top 40 muziek. Oftewel, van smartlap tot rock. Zij werken niet met setlijsten en zijn niet gebonden aan een vast repertoire, hierdoor kunnen zij altijd  inspelen op de wensen van hun publiek zolang dit mogelijk is, de sfeer en de gezelligheid van dat moment staat bovenaan. De nieuwste tophits worden vrijwel maandelijks aangevuld, daardoor blijven The Moonlights voor hun publiek up to the date. Een écht allround orkest dus! Met een eigen sound.

The Moonlights bewijzen dat een kleine formatie een groot orkest kan zijn. Maar ook in de artiesten wereld zijn ze mee bekend. Met hun professionele inzet brengen zij op elke gelegenheid de juiste sfeer.  Want waar The Moonlights zijn is het feest voor iedereen !!